Obvestila

Obvestila 2018-06-05T10:50:14+00:00

Poročilo o kakovosti pitne vode za leto 2019

Na območju Občine Mežica se za 2953 uporabnikov voda dobavlja iz treh sistemov za oskrbo s pitno vodo: VS Šumc, VS Spodnji Breg in VS Zgornji Breg.

Upravljalec javnih sistemov oskrbe s pitno vodo na območju Občine Mežica je Komunala Mežica, tehnično in strokovno pomoč pri zagotavljanju kakovosti pitne vode nam nudi JKP Ravne na Koroškem, ki skladno s Pravilnikom o pitni vodi izvaja nadzor nad izpolnjevanjem zahtev, ki jih mora izpolnjevati pitna voda z namenom varovanja zdravja ljudi.

Redno preskušanje vzorcev pitne vode se je v letu 2019 izvajalo v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano.

Na tej povezavi je celotno poročilo o kakovosti pitne vode 2019

By |

Gledališki abonma 2020

JKZ NARODNI DOM MEŽICA
RAZPISUJE

GLEDALIŠKI ABONMA ZA LETO 2020

V abonma je vključenih pet predstav profesionalnih slovenskih gledališč. Predstave se bodo začele v mesecu decembru 2019 in bodo trajale do aprila 2020.

VPIS IN PRODAJA

Abonenti iz prejšnje sezone lahko svoje sedeže potrdijo do 4.12. 2019.
Pričetek vpisa  za  nove abonente  bo od objave v medijih in še do prve predstave oz. do zasedbe mest. Prodaja abonmajev je na voljo v prostorih Komunale Mežica (Občina Mežica) ali preko spletne e – prijave na www.narodnidommezica.si Rezervacije so možne tudi na e-mail: info@narodnidommezica.si

PROGRAM ABONMAJA

O MRTVIH SAMO DOBRO – Šentjakobsko gledališče Ljubljana – 11. 12. 2019

ŽETEV IN KLETEV – Produkcija magistrskega programa AGRFT – 31. 1. 2020

RAZBITI VRČ – SNG Drama Ljubljana – 15. 2. 2020

RAJZEFIBER – Koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in SLG Celje – 14. 3. 2020

ODHODI VLAKOV – Mestno gledališče Ljubljansko – april 2020

 

Več na www.narodnidommezica.si

Dobrodošli na sedežih kulture!

By |

Zbiranje kosovnih odpadkov 2019

Javno komunalno podjetje Log d.o.o. bo v mesecu oktobru in novembru 2019 izvedlo akcijo zbiranja kosovnih odpadkov. Za zbiranje kosovnih odpadkov bodo NA OBJAVLJENIH LOKACIJAH, EN DAN IN SICER V ČASU OD 10.00 DO 16.00 URE,  postavljeni trije kontejnerji in sicer za kovine in odpadno električno in elektronsko opremo, za kosovni odpad in les. Prevzem odpadkov bo potekal kontrolirano.  Prisoten delavec komunalnega podjetja vas bo usmeril in prevzel samo kosovne odpadke.

  

LOKACIJE POSTAVITVE ZABOJNIKOV – OBČINA MEŽICA:

 27.11.2019 – SREDA : NA TRAVNIKU POD BENCINSKO ČRPALKO V MEŽICI

28.11.2019 – ČETRTEK : NA PARKIRIŠČU PRI NARODNEM DOMU

29.11.2019 – PETEK : POLENA – PRI EKOLOŠKEM OTOKU

By |

Virtualna svečka

Vse dni v letu bi se morali zavedati, da ni pomembna količina sveč, ki jih prižigamo na grobovih. Spominu na pokojne se lahko poklonimo tudi drugače. Pomislimo kaj lahko sami storimo k zmanjševanju odpadkov, prižgimo svečko iz naravnih materialov, ki jih je mogoče popolnoma in enostavneje reciklirati, prižgimo svečko ali dve manj, položimo na grob kakšen predmet, ki nas spominja na pokojnika, postojmo v spomin minuto dalj kot običajno, pogovorimo se v mislih z našimi najdražjimi…

Naredili smo pomemben korak naprej, na pokopališču Mirje smo opazili, da je bilo letos ob Dnevu spomina na mrtve manj odpadnih sveč kot prejšnja leta. Ker se trudimo, da bi se poraba nagrobnih sveč še zmanjšala lahko v ta namen na naši spletni strani pod zavihkom osmrtnice prižgete tudi virtualno svečko.

Zavedajmo se, da nam svojcev nobena materialna stvar ne povrne, lahko pa s svojim ravnanjem vplivamo na to, da bodo imeli naši potomci možnost preživetja.

By |